סלט בורגול וטפנד זיתים שחורים

רכיבים:

200 גרם בורגול רגיל (עדיף שלא יהיה דק)

צרור עלי פטרוזיליה

עלי נענע (כמות לפי הטעם שאתם אוהבים)

1/3 כוס שמן זית

שן שום כתושה

מלח

פלפל שחור גרוס

4 כפות ממרח עגבניות מיובשות מסדרת ‘טריטרי’

4 כפות ממרח לימון כבוש מסדרת ‘עללחם’

5 כפות ממרח טפנד זיתים שחורים מסדרת ‘טריטרי’

 

אופן ההכנה:

תחיל מלשטוף את הבורגול פעמיים לפחות כדי לנקות אותו.
לאחר מכן מכניסים את הבורגול לסיר עם מים (צריך שהבורגול יהיה מכוסה בכ-2 ס”מ).
מבשלים על אש נמוכה עד שהמים מתאדים והבורגול נהיה רך- אם כי לא מידי.
אם אתם רואים שהבורגול עדיין קשה- אפשר להוסיף קצת מים רותחים ולהמשיך לבשל עד שמתרכך.
תהליך הבישול אמור להימשך כ15-20 דקות לערך.
בינתיים, קוצצים את צרור הפטרוזיליה כמה שיותר דק.
מורידים את את עלי הנענע מהגבעולים וקוצצים דק. את שן השום מקלפים וכותשים (כדי שלא יהיו לנו חתיכות גסות בסלט- למי שלא אוהב).
בקערה קטנה מערבבים- ממרח לימון כבוש, מלח, פלפל שחור גרוס ושמן זית. לאחר שהבורגול מוכן מומלץ לשטוף אותו מעט במים קרים כדי שלא יהיו לנו סלט חם (תשתמשו במסננת זה יקל עליכם), לשים בקערה ולתבל עם התערובת שהכנו מקודם, תוך הוספת הפטרוזיליה, הנענע, ממרח העגבניות וממרח הזיתים שחורים ומערבבים היטב.
מעבירים לקערת הגשה ובתאבון!